güngör yapı

Pimapen


1970'lerde Türkiye de, dünyanın bir çok ülkesinde olduğu gibi, enerji krizi ile tanıştı. Benzin kuyrukları, kalorifer yakıtı sıkıntısı hayatımıza girdi. Öte yandan kalkınan Türkiye'de kentleşme olgusu, konut yapımında hızlı bir artışa neden olmaktaydı. Çağdaş kentlerde yapılar da çağdaş malzemelerle üretilmeye başlandı. Bir kaç yıl içinde çürüyen, yağmuru, soğuk havayı içeri geçiren, sık boya, bakım gerektiren eski tip ahşap, aluminyum ya da demir doğramalar, gelişmiş kentlerin gereksinmelerine çözüm olamıyordu. Çözüm yine PİMAŞ'tan geldi. 70'li yılların sonunda AR-GE faaliyetlerine başlayan PİMAŞ, 1982 yılında ilk PVC Pencere Sistemini Türk insanına tanıttı: PİMAPEN ! 
PİMAPEN, mükemmel yalıtım özelliği ile, enerji sorununa çözüm getirirken, aynı zamanda isin-tozun, hava kirliliğinin içeri girmesini önleyerek, ev kadınının işini kolaylaştırıyordu. PİMAPEN , uzun ömürlü bir malzemeydi, boya bakım gerektirmediği için kısa zamanda kendini amorti ediyordu, dolayısıyla ekonomikti.
PİMAPEN
, kalabalıklaştıkça gürültüsü artan kentlerde, ses yalıtımı ile de insan sağlığına yararlıydı. Geri dönüşümlü bir malzemeden üretiliyor, çok uzun ömürlü olduğu için, dünyamızın ve ülkemizin yok olmakta olan ağaç hazinesinin israfını önlüyordu; çevre açısından ideal üründü.
1988 yılına kadar "pencere" üretimini kendi yapan PİMAŞ, Bayileri kanalıyla PVC Pencere sektörünü tek başına oluşturdu. PİMAŞ'ın yan sanayileri ve onbinlerce insanın çalıştığı Üretici ve Satıcı Bayilik ağı ile hızla büyüyen PİMAPEN
 yapısı, bütün kurumları ve işleyişi ile, sektöre yeni yatırımları çekti. 80.000'den fazla insanın istihdam edildiği,PİMAPEN adından kaynaklanan bir benzetme ile "PEN sektörü" diye adlandırılan dev bir sektör doğdu. 



Pencereler, mekanları olumsuz dış koşullardan izole ederken, gün ışığı ve manzara gibi doğal güzelliklerden yararlanmamıza olanak sağlar. S-7000 Maximus, bu uyumu mükemmel bir şekilde taşırken, mekanlara da estetik bir görünüm kazandırır.


Pimapen S-7000 Horizon, 70 mm genişliğinde ve 5 odacıklı profilleriyle ısı, ses, toz, su yalıtımı sağlayarak, konfor ve tasarruf sunar. 113 mm'lik kasa-kanat yüksekliği ile geniş pencere tasarımlarına olanak tanır. Çift kanatlarda, pencerenin içte kalan kısmında simetrik görüntü sağlanması amacıyla, çift kanat bini profili kullanılmaktadır.


60 mm genişliğinde ve 4 odacıklı tüm ana profilleri ile ihtiyaçlara cevap vermek için tasarlanmış bir seridir. İç-dış contalı bu seri, her türlü kapı ve pencere çözümünü sağlar. Yüksek izolasyon özelliği sayesinde yalıtımı tam olarak sağlar. Kasa-kanat yüksekliğinin 111 mm olması daha geniş görüş açısı ve daha aydınlık mekanlar yaratılmasına olanak verir.


PİMAPEN Sürme Serileri, pencere ve kapı olarak geniş açıklıklara ikili, üçlü ve dörtlü kombinasyonlarda uygulanabilen, daha ferah görüş imkanı sağlayan sistemlerdir. Yatay eksenlerde çalışması, mekanlarda yer kayıplarını en aza indirerek artı kullanım alanları yaratır. Su ve hava sızdırmazlığına yönelik detaylar özel olarak düşünülmüş, ayrıca mükemmel izolasyon sağlayan özel fırça contaları kullanılmıştır. Serilerin kanatlarındaki özel açılımlar, benzer pencerelerde yaşanan temizlik sorunlarını da ortadan kaldırmıştır.


PİMAPEN Sürme Serileri, pencere ve kapı olarak geniş açıklıklara ikili, üçlü ve dörtlü kombinasyonlarda uygulanabilen, daha ferah görüş imkanı sağlayan sistemlerdir. Yatay eksenlerde çalışması, mekanlarda yer kayıplarını en aza indirerek artı kullanım alanları yaratır. Su ve hava sızdırmazlığına yönelik detaylar özel olarak düşünülmüş, ayrıca mükemmel izolasyon sağlayan özel fırça contaları kullanılmıştır. Serilerin kanatlarındaki özel açılımlar, benzer pencerelerde yaşanan temizlik sorunlarını da ortadan kaldırmıştır.


PİMAPEN iNFiNiTY KALDIRMALI SÜRME SİSTEMİ çok geniş ve yüksek açıklıklar için yalıtımdan ve manzaradan ödün vermeden kullanım kolaylığı, konfor, güvenlik, ferahlık ve yalıtımı bir araya getiren ideal çözümdür. Bu üründe maksimum 300 cm genişliğinde ve 300 kg ağırlığında bir kanat çok rahat bir biçimde hareket ettirilebilir. Montaj yapılacak boşluğun genişliğine bağlı olarak sabit ve hareketli bölmelerden oluşabilmektedir. Ayrıca, ihtiyaçlar doğrultusunda tüm kanatları (2, 3 veya 4 kanat) hareketli olarak tasarlanabilmektedir.


Monoblok olan Pimastor Panjur Sisteminde yer alan altı adet PVC kutu profili ile 165x165, 200x200, 165x200 yalıtımlı ve 200x235 yalıtımlı olmak üzere dört farklı tipte panjur kutusu yapılabilir. 37 mm lamel (mini panjur) ve 55 mm lamel kullanımına imkan veren PVC yan ve orta dikmeler mevcuttur. Sistemde, sürme ve stor sineklik uygulamaları yapılabilir. 17 değişik lamine renk seçeneğine sahiptir. Tüm serilere adapte olabilen Pimastor Panjur Sistemi manuel ve motorlu kullanım seçeneklerine sahiptir


Pimablock Kepenk Sisteminin tek kanat, sağa ve sola açılan tipte çift kanat veya katlanarak açılan dört kanat uygulaması, kullanıcılarına avantaj sağlar. Kepenk kanatlarına lamel uygulamasının yanı sıra sisteme özel panel profili de kullanılabilir. Uygulama yapılacak yerin özelliklerine göre kemerli kepenk yapmak da mümkündür. İsteğe bağlı olarak uygulanan özel makas sayesinde iç kanadın alt kısmından dışarı doğru açılımı sağlayan kanat içi kanat yapılabilmektedir.

PİMAPEN Alüminyum Giydirme Sistemi, alüminyum'un estetik görüntüsü ile PVC profillerin üstün yalıtım özelliğinin bir araya gelmesi için tasarlanmıştır. Sadece pencerelerin dış yüzeylerinde kullanılır. Pencerenin dış görünümü alüminyum cephelere uygun hale getirilir. PVC profil ile alüminyum giydirme arasında kalan hava boşluğu sayesinde pencerelerin yalıtım özelliğini daha da iyileştirir. Binanın cephesinde uyumlu olarak renk tercihleri yapılabilir.